Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Weidepoort.be Online advies en inspiratie over afsluitingen.
Weidepoort.be
banner image

Metalen weidepoorten: Prijs & Voordelen

Een metalen weidepoort biedt heel wat stevigheid en is daarom erg geschikt als afsluiting van weides van grote weidedieren zoals koeien en paarden. Door te kiezen voor een poort in gegalvaniseerd metaal zal er minder kans zijn op roestvorming. In dit artikel ontdek je de voordelen en prijzen van weidepoorten in metaal.

 

 

Voordelen van metalen weidepoorten

– Je hebt minder onderhoud aan een metalen weidepoort dan aan de houten varianten. Weidepoorten in hout kunnen door contact met vocht namelijk gaan rotten en moeten hiertegen regelmatig beschermd worden. Bij metalen poorten hoef je dus geen rekening te houden met onderhoud, zeker als je kiest voor gegalvaniseerd metaal (later meer hierover).

 

– Metaal is een materiaal dat lang meegaat.

 

– Weidepoorten in metaal zijn erg stevig en zijn daarom zeker ook geschikt voor het omheinen van weides van grote weidedieren zoals paarden en koeien.

 

 

Tip: gegalvaniseerd metaal gebruiken

Houten poorten kunnen na verloop van tijd gaan rotten, bij metalen poorten is er een risico op roest. Als er roest ontstaat, vormt dit natuurlijk een bedreiging voor de stevigheid van je poort.

 

Om de kans op schade aan je weidepoort als gevolg van roest te verminderen, kan je gebruik maken van gegalvaniseerd metaal. Het gaat dan om metaal dat met een zinklaag is afgewerkt. Deze zinklaag zorgt dan voor een extra bescherming tegen de weersomstandigheden.

 

 

Prijs metalen weidepoort

De afmetingen zijn natuurlijk een belangrijke factor bij het bepalen van de kosten van metalen weidepoorten. Voor een weidepoort van 2 meter breed en iets meer dan 1 meter hoog kan je je verwachten aan een prijs vanaf ongeveer 120 euro. Hou er rekening mee dat de plaatsing door een vakman extra kosten met zich zal meebrengen.

 

Ben je op zoek naar een vakman voor de plaatsing van een weidepoort of tuinafsluiting? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionele plaatsers van tuinomheiningen. Vraag hier prijsvoorstellen op maat aan.

 

Offertes voor een tuinafsluiting ontvangen

Een afsluiting plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.