Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Weidepoort.be Online advies en inspiratie over afsluitingen.
Weidepoort.be
banner image

Tuinschermen plaatsen

Tuinschermen plaatsen houdt de wind, geluid en pottenkijkers buiten. Deze gesloten afsluiting zorgt zo voor privacy en een intieme sfeer. Door de diversiteit in materialen vind je voor elke tuin een scherm naar jouw smaak en budget. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden met hun prijzen en levensduur.

 

Ga snel naar het gewenste materiaal: houtkunststofcomposietbeton

 

Wil je tuinschermen laten plaatsen? Een vakman geeft je advies in de soorten tuinschermen en zorgt voor een correcte, stevige plaatsing. Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen van specialisten via onze offertedienst.

 

1. Tuinschermen hout

houten tuinschermen

 

Houten tuinschermen zijn de meest geliefde soort door hun warme, natuurlijke uitstraling en eenvoudige plaatsing. Ze vragen wel veel onderhoud om te vermijden dat ze vergrijzen, rotten of versplinteren. De levensduur en prijs hangen af van de houtsoort: hardhouten schermen zijn duurder maar ook duurzamer dan naaldhout.

 

Een bijzonder elegante variant op de houten panelen zijn gevlochten tuinschermen van wilgentakken. Hiervoor moeten geen bomen gekapt worden, maar worden wilgen geknot en de twijgen gevlochten tot een gesloten scherm. Het resultaat is dus een milieuvriendelijke, ambachtelijke afsluiting.

 

» Levensduur: ± 10 – 40 jaar
»
Prijs: ± € 10 – 160 per lopende meter (incl. btw, excl. plaatsing). Ontvang hier vrijblijvend offertes.

 

 

2. Tuinschermen kunststof

tuinschermen in kunststof

 

Tuinschermen uit kunststof vragen geen onderhoud en gaan lang mee. De afwerking bepaalt het uitzicht en de prijs. Met een houten look combineer je de charme van hout met de onderhoudsvriendelijke eigenschappen van kunststof. Wil je tuinschermen plaatsen met een moderne, strakke uitstraling, dan kan je kiezen voor kunststof panelen met betonlook.

 

» Levensduur: > 40 jaar
» Prijs: ± € 40 – 130 per lopende meter (incl. btw, excl. plaatsing). Ontvang hier vrijblijvend offertes.

 

 

3. Tuinschermen composiet

tuinschermen composiet

 

Composiet tuinschermen zijn samengesteld uit houtvezels en kunststof. Het materiaal lijkt daardoor op hout maar heeft niet de nadelen van een tuinscherm volledig in hout. Je hebt dus geen onderhoud en houtrot maar wel een landelijk uitzicht. Kortom: het biedt veel voordelen, maar je betaalt er ook een hogere kostprijs voor.

 

» Levensduur: > 40 jaar
» Prijs: ± € 140 – 200 per lopende meter (incl. btw, excl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes.

 

 

4. Tuinschermen beton

betonnen tuinschermen

 

Betonnen tuinschermen plaatsen is kiezen voor stevigheid en duurzaamheid. Ze hebben een strakke, moderne uitstraling. Je vindt ze in een breed scala aan kleuren en afwerkingen, bv. met een houten of stenen look. Je kan ook betonpalen plaatsen om houten tuinschermen tussen te schuiven. Zo combineer je een warm, natuurlijk materiaal met de kracht van beton.

 

» Levensduur: > 50 jaar
» Prijs: ± € 70 – 150 per lopende meter (incl. btw, excl. plaatsing). Ontvang hier vrijblijvend offertes.

 

Offertes voor een tuinafsluiting ontvangen

Een afsluiting plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.